Sunday, February 25, 2007

Ce este Matrix Student


Matrix Student



This is the school that you know…The school as it was at the end of the twentieth century…

Matrix Student nu este

un cine-club, un forum de pasionati de celulare, tehnolgie si programe sofisticate, sau un loc in care studentii sa isi petreaca timpul liber atunci cand nu au bani sa iasa in oras.

Matrix Student este

un portal de promovare a educatiei şi a invatamantului alternativ si creativ, altfel spus a metodelor de invatare prin noile tehnologii de comunicare: filme, video-clipuri, laptopuri, yahoogrupuri, etc.

Ne situam deci în relatia dintre zona academica si obiectele media sau tehnologie, si incercam sa monitorizam cat mai multe astfel de activitati academice intermediate de tehnolologie desfasurate in Romania, pentru a da : 1. exemple si 2. resurse celor care (profesori sau studenti) doresc sa foloseasca astfel de metode.

Mai precis, Matrix Student nu vrea sa acuze

pe nimeni. Desi sunt pretutindeni profesori cu metode de predare complet invechite si buni sa joace in filme alaturi de Harry Potter si prietenii lui, nu vrem sa pierdem vremea listând ce nu merge pe lumea asta: oferim aici numai solutiile pozitive ce pot fi puse direct si imediat in aplicare. Astăzi... sau cel tarziu maine.

Educatia reincarcata. Altfel spus, poate ca vrem si noi sa urmam indemnul celui mai mare creator de educatie alternativa din secolul XX, Lord Baden Powell: Try and leave this world a little better than you found it, si sa facem asta pas cu pas, de la student la student.

Reincarcat in zona educatiei postuniversitare si universitare din anul 2000, indemnul citat ar suna cam asa: I didn't come here to tell you how this is going to end, I came here to tell you how this is going to begin.

Pentru că este cumva un început uşor si placut vom începe cu folosirea filmelor in învăţământ ca metodă de predare si de evaluare, dar vom găzdui cat mai repede în acest spaţiu toate formele de învăţare alternativă. Invitam deci pe toti profesorii, studentii sau alte persoane implicate in educatie, dar in special din Universitate, sa posteze aici experienta sau informatiile pe care le au in acest domeniu, corespondand initial cu noi pe adresa matrixstudent@gmail.com

No comments: