Tuesday, March 11, 2008

tineret mandria tzarii (via manafu)

1 comment:

Anonymous said...

Rezultatele acestei cercetari sunt absolut inpracticabile. In primul rand, ma uimeste sa vad ca, in urma unei metodologii atat de complexe, rezultatele sunt acestea. Ceea ce dovedeste, inca o data, ca daca cercetarea nu e facuta cum trebuie, poti ajunge la niste rezultate intr-adevar "uimitoare" in sens negativ.
Oke, ce ma deranjeaza? Muuulte....
1. Ca tipologizeaza. Inteleg ca asa se face in sociologie, oamenii au nevoie de tipologizari ca sa stea mai linistiti. Insa tipurile "gasite" sunt absolut absurde. Adica, daca eu ma duc la biserica, sa zicem, sunt tanar traditionalist? Si daca, pe langa faptul ca ma duc la biserica, am si un intreg aparat de noi tehnologii, atunci ce sunt? Strutocamila? Hibrid?
2. Tipologizarile, in general, sunt reductive. Tipurile gasite de ei sunt mai mult decat schitate, iar caracteristicile specifice fiecarui tip stupide.
3. Au scapat din vedere extrem de multe aspecte. Ca de exemplu aspectele culturale. Unde intra, conform analistilor de la Leo Burnett, subculturile?
4. As avea multe de spus, la fiecare slide, dar ma opresc. As dori sa le transmit, in schimb, urmatoarele ganduri:
1. o tabla si un bat nu iti confera seriozitatea si legitimitatea pe care ti-ai dori-o.
2. e o ruptura enorma intre metodologia trambitata ca fiind atat de complexa si saracia rezultatelor, in sensul de profunzime.
3. in afara de lucrurile generalizate, unde sunt practicile si reprezentarile oamenilor alora?
4. Factorii de varsta, sex si demografici nu sunt suficienti pentru a descrie tinerii din Romania.